Anderlecht opent competitie tegen KV Mechelen... in League of Legends

  KV Mechelen eindigde vorig seizoen op de vierde plek.

  Na een pauze van twee maanden starten vanavond de computers weer op voor het tweede seizoen van de Belgian League of Legends (LoL). Opvallend: op de eerste speeldag nemen de esporters van Anderlecht en KV Mechelen het tegen elkaar op.

  Wat is League of Legends? Sjokz legt het uit

  Opvolger gezocht voor Sector One

  In de vorige split (seizoen) was Sector One het sterkste team in België. Ze bleven de volledige competitie ongeslagen en mochten zich de allereerste kampioen van de Belgian League noemen.

   

  Vandaag start de zoektocht naar de opvolger van Sector One. Zes teams nemen het acht weken lang tegen elkaar op. De vier beste teams stoten door naar de play-offs, waar twee tickets voor de finale voor het grijpen liggen.

   

  Opvallend: op de affiche van de openingsspeeldag staan twee voetbalploegen tegenover elkaar. De esporters van Anderlecht openen de competitie tegen het zeskoppige team van KV Mechelen, een confrontatie tussen de nummers 3 en 4 van vorig seizoen.

   

  KV Mechelen heeft zijn line-up alvast omgegooid om hoger te mikken. Met Jordi “Flawed” Bust, Max "Sumi" de Beer en Stuart "Rechter" Jong Tjien Fa haalde Mechelen drie spelers uit de doorgaan sterkere Nederlandse competitie. Anderlecht gaat verder met zijn selectie van vorig seizoen.

  Kijk vanavond live naar de openingsspeeldag:

  De eerste vier wedstrijden van de Belgian League of Legends zijn vanavond live te bekijken op Twitch. Anderlecht heeft meteen twee duels op zijn programma: na KV Mechelen neemt paars-wit het ook nog op tegen nieuwkomer Team 7AM.