#rondjekot: Hanne Claes en Camille Laus steunen actie van Rikolto

  Atletes Camille Laus en Hanne Claes.

  Belgian Cheetahs Hanne Claes en Camille Laus moeten hun sprintersbenen door de coronacrisis nog een tijdje laten zwijgen, maar de 400 meterloopsters steunen het goeie doel van Rikolto met #rondjekot. "Het mocht van coach Jacques Borlée."

  Camille Laus en Hanne Claes lopen alternatieve 20km van Brussel voor goeie doel

  Hanne Claes en Camille Laus zetten hun schouders onder het goeie doel van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden.

   

  "De wereld staat nu stil, maar overal ter wereld zien we voedselhelden zorgen voor het eten op ons bord. Daarom lopen we speciaal voor hen op 31 mei #rondjekot met een ererondje voor de helden in Ecuador die in de moeilijkste tijden met oplossingen komen", legt de tandem op de website van Rikolto uit.

   

  "Het is jammer dat de 20 kilometer van Brussel niet doorgaat, want daar lopen normaal veel deelnemers voor Rikolto", legt Hanne Claes uit.

   

  "Rond ons kot lopen wij nu 5 kilometer, iets langer dan we gewoon zijn. Zo'n training past normaal niet in ons schema, maar van coach Jacques Borlée mocht het."

   

  "Het is voor het goeie doel en dan doen we een extra inspanning", glimlacht Camille Laus. "Als we kunnen helpen, dan doen we dat met veel plezier."

   

  "Mijn vader werkt al 30 jaar voor Rikolto", vult Claes aan. "De organisatie ligt me dus na aan het hart."

   

  "Ik heb zelf 6 jaar in Costa Rica gewoond, waar mijn ouders toen werkten voor Vredeseilanden. Je werd daar dagelijks geconfronteerd met de armoede en aan onze keukentafel is het vaak een gespreksonderwerp. Ik ben dus mee opgegroeid met die problematiek."

  "We hopen de andere Cheetahs snel terug te zien"

  De lockdown wordt ook voor sporters beetje bij beetje minder streng, maar de trainingen met de aflossingsploeg zijn nog niet hervat.

   

  Claes: "Met de Cheetahs hebben we nog geen training kunnen organiseren, maar Camille en ik zitten met onze trainingsgroep wel in dezelfde bubbel."

   

  Laus: "We hopen dat we de andere meisjes snel kunnen terugzien. Onze volgende wedstrijd is wellicht pas in maart 2021, maar hopelijk is het virus dan verdwenen."

  Camille Laus en Hanne Claes: "Normaal lopen we nooit meer dan 1.000 meter, maar het is een mooi project"