Red Flames trainen zaterdag voor het eerst in 11 weken, ze moeten wel thuis douchen

  Bondscoach Ives Serneels zag zijn vrouwen niet meer sinds hun terugkeer van de Algarve Cup op 12 maart.

  Bondscoach Ives Serneels roept zijn Red Flames komende zaterdag opnieuw samen voor een groepstraining op het oefencentrum in Tubeke. Dat meldt de Belgische voetbalbond. Voor de nationale voetbalvrouwen wordt het de eerste gezamenlijke oefensessie in ruim 11 weken. Ook op 5, 12 en 19 juni zijn er trainingen gepland.

  Op 12 maart keerden de Flames terug van de Algarve Cup, zaterdag 30 mei is er het eerste weerzien. De eerste dag wordt getraind in 2 groepen, op verschillende uren. Nadien zal de hele groep gelijktijdig trainen.

   

  Bijna 40 speelsters die opgevolgd worden door de staf van de Red Flames, kregen een uitnodiging voor de groepstraining in Tubeke. Sommigen kunnen niet aansluiten wegens blessure, examens of omdat ze bijvoorbeeld niet naar België kunnen reizen.

   

  "Na een aantal weken in deze vreemde situatie met vooral individuele oefeningen en virtuele contacten is het belangrijk om iedereen in levenden lijve terug te zien", vindt bondscoach Serneels.

   

  "We willen de Red Flames opnieuw het balgevoel laten beleven. Tegelijkertijd vormen deze trainingen ook een ondersteuning wanneer onze speelsters de voorbereiding bij hun clubs aanvatten."

  Maximaal 20 personen op veld, 1,5 meter afstand, thuis douchen

  De trainingen gebeuren strikt volgens de geldende veiligheidsvoorschriften. Zo zullen maximaal 20 personen (spelers en staf) op het voetbalveld mogen staan. Op elk moment blijft een afstand van 1,5 meter tussen spelers onderling of tussen spelers en staf bewaard.

   

  Vanaf 5 juni zal de hele groep over 2 velden verdeeld worden. Na de training vertrekt iedereen meteen huiswaarts, douchen gebeurt dus thuis.

   

  Ook de nationale meisjesploegen komen vanaf dit weekend terug samen in Tubeke. Zaterdag bijt de U17 de spits af, zondag volgende Flames onder 16 jaar en op pinkstermaandag is de U15 aan de beurt. Ook in de weekends van 6, 13 en 27 juni staan trainingen geprogrammeerd voor de jonge Flames. Ook in deze leeftijdscategorieën geldt hetzelfde veiligheidsprotocol. Alle trainingen zijn daarom ook gesloten voor supporters en pers.