Antwerp-trainer Ivan Leko: "De bekerfinale? We zullen klaar zijn"

  Ivan Leko (42) staat te popelen om aan zijn ambt bij Antwerp te beginnen. De Kroaat volgt Laszlo Bölöni op. "We willen het DNA van deze club van de eerste tot de laatste minuut op het veld tonen", zegt hij vol overtuiging.

  Antwerp stelt nieuwe coach Ivan Leko voor:

  Meteen bekerfinale tegen Club

  "Ik ben blij om aan dit avontuur en deze uitdaging te beginnen", vertelde Ivan Leko deze middag op de Bosuil.

   

  Waarom vormt hij zo'n goeie match met Antwerp? "Voetbal draait om emoties. Iedereen weet wat deze club betekent en kent mijn karakter en dat van Antwerp."

   

  "De eerste gevoelens waren goed. Ik houd van de ambitie. Het bestuur en de supporters dromen groots. Uiteraard zal er druk zijn, maar dat hoort bij dit spel. Ik wil een team maken dat elke match probeert te winnen."

   

  Op 1 augustus mag Leko dat al proberen te doen in de bekerfinale, nota bene tegen zijn ex-club Club Brugge. "Dat wordt zeer speciaal, ja."

   

  "Het is jammer dat Laszlo Bölöni die match niet heeft kunnen spelen door de coronacrisis, maar het is nu zo. We spelen tegen de kampioen en we weten allemaal hoe sterk Club was. Maar we zullen klaar zijn."

   

  Leko zal wel moeten bouwen aan een nieuwe ploeg, want heel wat sterkhouders zullen vertrekken of zijn al weg. "Ik heb er vertrouwen in dat we een goeie ploeg zullen hebben."

  Ivan Leko en zijn nieuwe technische staf.

  "Fans moeten voelen dat we met het hart spelen"

  Een jaartje na zijn vertrek bij Club Brugge gaat Ivan Leko dus weer in de Jupiler Pro League aan de slag. Was onze competitie zijn eerste keuze?

   

  Leko: "Ik dacht niet specifiek aan België of aan het buitenland. Ik miste het spelletje."

   

  "Hier hebben we alles om het goed te doen. Het DNA van deze club willen we van de eerste tot de laatste minuut tonen op het veld. De fans moeten voelen dat we met het hart spelen."

   

  Leko kan nu ook een donkere periode - zijn naam werd genoemd in het voetbalschandaal - mee afsluiten. "Ik heb nooit iets te verbergen gehad. In het voetbal en in het leven wil ik altijd eerlijk zijn."

  Bekijk het interview met Leko: