Zesdaagse van Rotterdam is verplaatst naar 2021: "Rotgevoel, maar noodzakelijke beslissing"

  De Zesdaagse van Rotterdam in Ahoy.

  De Zesdaagse van Rotterdam, die gepland stond voor eind november, gaat niet door. Door de coronacrisis hebben de organisatoren besloten om het evenement door te schuiven naar december 2021.

  De Zesdaagse van Rotterdam vond eerder dit jaar voor de 15e keer op een rij in januari plaats. Daarvoor was al besloten voor een andere periode te kiezen, waardoor er dit jaar 2 keer in Ahoy zou worden gefietst.

   

  "Ik heb een ongelooflijk rotgevoel bij deze noodzakelijke beslissing", zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "Peter Schep en ik waren met de organisatie bezig aan het bouwen van een sportevenement dat baanwielrennen nog meer in de etalage zet."

   

  De organisatoren hadden gehoopt om te kunnen surfen op eventueel olympisch succes van de Nederlandse baanwielrenners in Tokio. "De stap naar een finale op zondag dit najaar, ook vlak na de Olympische Spelen, paste volledig in onze ambitie om het zesdaagse-wielrennen bij een nog grotere groep wielerfans onder de aandacht te brengen", zegt Zijlaard.

  De Gentse Zesdaagse staat traditioneel midden november op het programma. Het is nog afwachten of de editie van dit jaar zal kunnen plaatsvinden.