Herstart Premier League stap dichterbij? Trainen met contact mag weer

  Leander Dendoncker moet voorlopig nog individueel trainen bij Wolverhampton.

  De clubs in de Premier League zijn nog maar een week in kleine groepen aan het trainen, maar mogen van de Britse regering al een versnelling hoger schakelen. Woensdag stemmen de clubs of ze trainingen met contact zien zitten.

  Het voetbal in het Verenigd Koninkrijk ligt stil sinds 19 maart, maar de Britse overheid versoepelt stilaan de lockdownmaatregelen. Sinds vorige week mogen de Premier League-clubs weer trainen in kleine groepjes.

   

  De regering zet nu ook het licht op groen voor trainingen met contact. Ze raadt wel aan om te beginnen met 2 tot 3 voetballers en zo langzaam uit te bouwen naar volledige groepstrainingen met contact.

   

  "Deze richtlijnen zijn een nieuwe stap in een voorzichtig gefaseerde terugkeer", zegt minister van Sport Nigel Huddleston. "Elke sport moet individueel beoordelen of het deze stap veilig kan zetten."

   

  De Premier League-clubs zitten woensdag samen om te beslissen of ze deze stap ook al zullen zetten. In Engeland hoopt men in de loop van volgende maand de competitie te kunnen hervatten.