De Gendt blijft De Gendt: Rubiks kubus oplossen seconden voor de start

  Competitiebeest en ijskonijn. Thomas De Gendt is ze allebei. De Gendt wou duidelijk graag de eindzege pakken in de Challenge of Stars voor klimmers, maar zat voor zijn eerste duel in de kwartfinales wel nog heel gemoedelijk een Rubiks kubus op te lossen.

  Thomas De Gendt ging in de Challenge of Stars helemaal mee tot de finale. Daarin moest hij uiteindelijk de duimen leggen voor de Italiaanse klimmer Giulio Ciccone.

   

  De Gendt reed zijn drie rechtstreekse duels met het mes tussen de tanden, maar tussendoor toonde hij ook een staaltje van zijn mentale rust. Net voor zijn kwartfinale tegen Rafal Majka zat hij nog rustig een Rubiks kubus op te lossen in zijn garage. Van stress dus totaal geen sprake.

   

  Het is geweten dat De Gendt ook in Rubiks kubus een krak is.