Telenet vraagt Pro League laatste keer om overleg: "Anders gerechtelijke stappen"

  De Pro League heeft eindelijk een beslissing genomen over het stopzetten van de competitie, maar over de tv-rechten is er nog geen duidelijkheid. Telenet, een van de rechtenhouders, vraagt om rond de tafel te gaan zitten. "Als ze hier geen gehoor aan geven, overwegen we gerechtelijke stappen."

  Eind april vroegen Telenet en Proximus al een gesprek met de Pro League. Ze willen dat de clubs de al betaalde tv-rechten terugbetalen voor wedstrijden die niet gespeeld werden. Vandaag heeft Telenet nog eens om een overleg gevraagd.

   

  "Het is nu helemaal duidelijk dat een derde van de matchen, waaronder de aantrekkelijke POI-matchen, niet gespeeld zullen worden. Het lijkt ons eerlijk dat een voorschot wordt terugbetaald als de diensten niet werden geleverd. De manier waarop die terugbetaling moet gebeuren, kunnen we nog bespreken", klinkt het bij Telenet.

   

  Zij vragen om een nieuw constructief gesprek met de Pro League, Proximus en VOO. "We doen een laatste oproep aan de Pro League om samen naar een oplossing te zoeken. Als de Pro League geen gevolg geeft aan dit verzoek, overwegen wij juridische stappen."