Keert Fernando Alonso terug in de F1? "Hij is er klaar voor na zijn pauze"

  Zien we volgend seizoen Fernando Alonso opnieuw in de Formule 1? De 38-jarige Spanjaard is er alvast klaar voor. "Hij is gemotiveerd", zegt Flavio Briatore, zijn vertrouwensman en voormalige teambaas. Door de stoelendans in de F1 is er alleszins een zitje vrij bij Renault.

  Nu Daniel Ricciardo op het einde van het seizoen Renault verlaat voor McLaren, komt zijn zitje vrij. En dat zou misschien ingenomen kunnen worden door Fernando Alonso. De Spanjaard reed tussen 2003 en 2006 voor Renault en werd er twee keer wereldkampioen. Na een moeilijk jaar bij McLaren keerde hij nog eens terug naar de Franse renstal voor de seizoenen 2008 en 2009.

   

  De woorden van zijn voormalige baas bij Renault doen de geruchtenmolen alvast draaien. "Fernando is gemotiveerd", zei Briatore in la Gazzetta dello Sport. "Een jaar uit de F1 heeft hem goed gedaan. Hij is gezuiverd. Ik zie dat hij rustiger is en klaar om terug te keren."

   

  De Spanjaard verliet de Formule 1 op het einde van het seizoen 2018 om zijn kans te wagen in andere disciplines. Hij won onder meer twee keer de 24 Uren van Le Mans en reed dit jaar de Dakar.   

   

  De comeback van Alonso in de F1 zal afhangen van hoe het seizoen 2020 zal verlopen. Door de coronacrisis werd er nog geen enkele Grote Prijs gereden. "We houden in het oog wat er gebeurt. Laat ons niet vergeten dat er nog een kampioenschap moet worden afgewerkt. Hopelijk kan het doorgaan. De beslissing om alles stil te leggen, was correct. Maar nu is het tijd om de draad weer op te pikken. De dokters kennen het virus inmiddels. En zelfs in het geval van een besmetting moet je vooruit kijken."