Chinese voetbalcompetitie wil eind juni heropstarten

  De Chinese Super League wil eind juni opnieuw opstarten. Officieel is het nieuws nog niet en over de exacte datum bestaat onduidelijkheid, maar als de heropstart er komt, zal dat gevolgen hebben.

  China was het eerste land waar de huidige coronacrisis uitbrak. Het land klimt stilaan uit de crisis en daar hoort opnieuw voetbal bij. Volgens de Chinese staatsmedia zou de Super League opnieuw opstarten op 24 juni. Andere media spreken over 27 juni. 

   

  Een heropstart zou wel gevolgen hebben. Om de verloren tijd in te halen, zou de competitie hervormd worden naar het voorbeeld van de Amerikaanse "conference competitions". Ploegen zouden tegen elkaar uitkomen in regionale competities en zo bepalen wie play-offs mag spelen.

   

  Omdat de landsgrenzen nog altijd dicht zijn, zullen sommige buitenlandse spelers en trainers de seizoensherstart bovendien missen. Er zijn speculaties dat fans wel toegelaten zouden worden in de stadions.

   

  Het hoofd van de Chinese Voetbalfederatie heeft ook gezegd dat clubs de lonen van spelers met 30 tot 50 procent moeten afbouwen om te compenseren voor de verliezen die clubs lijden.