Roeselare grijpt ook bij BAS naast licentie voor 1B, Seraing profiteert

  Het doek is gevallen voor Roeselare in het profvoetbal. Het BAS heeft maandag beslist om Roeselare geen licentie te geven voor 1B. 

  Roeselare kreeg in april geen licentie voor de Proximus League van de licentiecommissie. De club kon geen garanties voorleggen en was ook niet in orde met de betaalbewijzen van de belastingen, RSZ-bijdragen en lonen.

   

  Na beroep bij het BAS mocht Roeselare zijn dossier via een videoconferentie verdedigen. Advocaten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer bepleitten donderdagavond de zaak van Roeselare voor het BAS.

   

  De zitting, die via een conference call gebeurde, duurde ongeveer anderhalf uur, maar Roeselare kon het BAS niet overtuigen. Het Arbitragehof voor de Sport zet dus ook het licht op rood voor profvoetbal in Roeselare.

   

  Voorzitter Yves Olivier begrijpt het niet helemaal: "We hebben een budget van 5 miljoen euro." Roeselare krijgt wel een licentie voor Eerste Amateur.

  Wellicht goed nieuws voor Seraing

  Begin april kregen 7 profclubs geen licentie. Standard, Oostende, Moeskroen en Lommel kregen bij het BAS wél hun licentie. Lokeren werd failliet verklaard en Virton wacht nog op een beslissing van het BAS.

   

  Het slechte nieuws voor Roeselare is dan weer goed nieuws voor Seraing. Die club uit Eerste Amateur heeft wel een licentie gekregen voor 1B en zou in principe de plaats moeten innemen van Roeselare.