EK hockey 2021 is verschoven naar juni, voor de Olympische Spelen

  De Red Lions verdedigen hun Europese titel volgend jaar in juni.

  Het EK hockey van 2021 vindt 2 maanden vroeger plaats dan voorzien, van 4 tot 13 juni. Het EK was gepland voor augustus 2021, maar door de verplaatsing van de Olympische Spelen in Tokio, wordt ook het EK verzet.

  Oorspronkelijk moesten de Red Lions hun Europese titel van 20 tot 29 augustus verdedigen in Nederland. Maar door de coronacrisis werden de Olympische Spelen van Tokio verplaatst naar juli-augustus 2021 en dus moest het EK op zoek naar een nieuwe datum.

   

  "Het EK is een kwalificatiemoment voor het WK, het EK laten plaatsvinden kort na de Olympische Spelen was geen optie. Je kunt atleten niet vragen in één maand twee keer te pieken", legt Marijke Fleuren, voorzitster van de Europese hockeyfederatie (EHF).

   

  "Daarnaast hebben we gekeken naar de impact van de verplaatsing op het organiserende land, de deelnemende teams, fans en andere stakeholders. Zo hebben we uiteindelijk de beste beslissing kunnen nemen binnen de huidige omstandigheden."

  Red Lions treffen Engeland en Spanje, Red Panthers ontlopen Nederland

  De Red Lions en de Red Panthers kennen ook hun tegenstanders voor de groepsfase. De Red Lions, nummer één van de wereld, zijn op het EK ingedeeld in groep A.

   

  Daarin zijn verder Engeland (FIH-7), Europees vicekampioen Spanje (FIH-9) en Rusland (FIH-22) ondergebracht. In poule B treft gastland Nederland (FIH-3) Duitsland (FIH-6), Frankrijk (FIH-12) en Wales (FIH-18).   

   

  Bij de vrouwen nemen de Red Panthers (FIH-11), zesde op het vorige EK, het in groep B op tegen Duitsland (FIH-4), Engeland (FIH-5) en Italië (FIH-17). Titelhouder Nederland (FIH-1) speelt in poule A tegen Spanje (FIH-7), Ierland (FIH-8) en Schotland (FIH-22).

  Kippenvel op EK 2019: de remontada van de Red Lions