2 jaar na Parijs-Roubaix laat Stefan Küng metalen plaatje weghalen uit kaak

  Stefan Küng in de Omloop Het Nieuwsblad dit jaar.

  Stefan Küng (Groupama-FDJ) zal even een rustpauze inlassen in zijn trainingen. De Zwitserse hardrijder onderging een ingreep aan zijn kaak om er een souvenir te laten weghalen van Parijs-Roubaix 2018.

  2 jaar geleden kwam Stefan Küng (die toen nog voor BMC reed) voor de eerste kasseistrook in Parijs-Roubaix ten val. De lange Zwitser brak daarbij zijn kaak, waarin een metalen plaatje werd geplaatst.

   

  Aangezien het nog enkele maanden wachten is op de eerstvolgende wielerwedstrijd, zag Küng zijn kans schoon om het metalen plaatje nu weg te laten halen.

   

  "Er komt stilaan licht aan het einde van de tunnel. Dankzij de nieuwe wielerkalender weten we wat (hopelijk) de belangrijke datums zullen zijn in 2020", schrijft Küng op Instagram.

   

  "Maar zelf houd ik een kleine pauze, omdat ik een metalen plaatje heb laten weghalen van een incident in Parijs-Roubaix 2 jaar geleden. Binnenkort zal ik weer beginnen op te bouwen zodat ik er klaar voor ben wanneer de koersen opnieuw beginnen."

  VIDEO: Küng komt ten val in Parijs-Roubaix 2018

  Küng: "Klaar zijn wanneer de koersen weer beginnen"