Weduwe Bryant klaagt politiedepartement aan voor verspreiden foto's van crash

    Vanessa Bryant verloor haar man Kobe en haar dochter Gianna in een helikoptercrash eind januari.

    Vanessa Bryant, de weduwe van de verongelukte NBA-vedette Kobe Bryant, is een juridische procedure begonnen tegen het Los Angeles County Sheriff's Departement. Ze klaagt aan dat agenten van die dienst op de site van de helikoptercrash foto's hebben genomen en die daarna hebben verspreid.

    Vanessa Bryant viseert in de klacht 8 agenten die op 26 januari ter plaatse waren gekomen na de crash van de helikopter, waarin naast Kobe Bryant ook zijn dochter Gianna en zeven anderen het leven lieten.

     

    "Niet minder dan 8 agenten die ter plaatse waren, namen met hun smartphone foto's van de kinderen, van de ouders, van de coaches. Zoals het bureau van de sheriff later toegaf, hadden ze niet het recht om dit te doen. Ze deden dat voor zichzelf", staat in de klacht te lezen. De weduwe eist van de agenten een morele schadevergoeding.