Premier League-clubs denken aan app om fans van thuis te laten supporteren

    Een leeg Anfield in Liverpool.

    Hoe creëer je in een leeg voetbalstadion toch sfeer en interactie met de supporters? Enkele Premier League-clubs kijken daarvoor naar een Duitse app, waarbij fans van thuis uit hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen.

    Een leeg stadion minder leeg laten klinken, is een uitdaging. Enkele topclubs uit de Premier League denken de oplossing gevonden te hebben met een Duitse app, waarmee supporters hun team kunnen steunen. The Daily Mail weet dat Arsenal, Liverpool en Manchester City die optie onderzoeken.

     

    In de app, die ook al getest wordt door twee Bundesliga-clubs, kunnen voetbalfans aangeven welke wedstrijd ze willen bekijken en voor welk team ze supporteren. Daarna geeft de app 4 opties: juichen, klappen, zingen of fluiten. De gekozen actie wordt vervolgens onmiddellijk door de luidsprekers van het stadion gejaagd. Zo krijgen de spelers toch een beetje een "live-gevoel".