Patrick Lefevere: "Ik heb het niet meer nodig om dit soort gevechten te leveren"

  Patrick Lefevere hoopt dat de hertekende kalender afgewerkt kan worden.

  Door de coronacrisis hebben veel sponsors uit de wielerwereld het moeilijk. Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick Step) toont begrip voor de sponsors. "Voor het eerst in mijn leven ben ik heel nederig."

  Lefevere: "Als we 1 uppercut krijgen, zijn we dood"

  Voor Patrick Lefevere en alle wielerbazen is dit geen gemakkelijke periode. Want hoe zullen de sponsors uit deze coronacrisis komen?

   

  "Ik ben van nature een bokser en momenteel lig ik op de koord. We hebben niet veel te zeggen, want als we 1 uppercut krijgen zijn we dood", vertelt Lefevere in Extra Time Koers.

   

  "Mijn bedienden staan op technische werkloosheid. Renners moeten ook inleveren. Maar eigenlijk gaat het erom wat de sponsors nog willen betalen."

   

  "Als morgen sponsor X, Y of Z zegt: “Sorry, we hebben al 4 maanden geen exposure meer, wij betalen niet meer”, dan is dat zo", zegt Lefevere.

   

  "Terwijl de sponsors vorig jaar 57 keer meer exposure kregen dan ze verwacht hadden. Maar dat is een contract en we hebben het vervuld."

   

  Lefevere toont wel begrip voor de sponsors. "Verkoop vandaag maar eens een raam, vloer, matras of auto. Ik heb begrip voor alles. Voor het eerst in mijn leven ben ik heel nederig."

  Lefevere: "Wil ik nog wel doorgaan tot in 2021?"

  Lefevere houdt tijdens de coronacrisis goed contact met zijn sponsors. "En ze zeggen allemaal: "Dit is een moeilijke periode, we moeten even praten, maar we willen wel door tot in 2021." Maar wil ik dat wel?"

   

  "Ik heb het niet meer nodig om dit soort gevechten te leveren. Als er nog een opstoot komt van het coronavirus, dan is het voor mij voorbij. Ik heb geen zin
  om door het slijk te kruipen.” 

  VIDEO: Lefevere over de sponsoring

  Herbekijk de integrale uitzending van Extra Time Koers