Ook wielerbonden wachten op instructies van Veiligheidsraad over competities

  Belgian Cycling en de Vlaamse en Waalse bonden wachten op instructies van de Nationale Veiligheidsraad om hun kalender te hertekenen. "Pas daarna kunnen we kijken naar de mogelijkheid om trainingen en wielerwedstrijden te hervatten." Ze wijzen de wielertoeristen ook nog eens op het belang van het naleven van de maatregelen.

  De Interfederale Coördinatiecel wielrennen - een samenwerkingsverband tussen Belgian Cycling en haar vleugels, FCWB en Cycling Vlaanderen - heeft nog geen nieuwe kalender voor het Belgische wielerseizoen. Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad weer samen en mogelijk valt er dan een beslissing over sportwedstrijden in ons land.

   

  Tot eind juni zijn er sowieso al geen competitiewedstrijden in het wielrennen. "Nadien kan aan de slag gegaan worden met het mogelijk hervatten van georganiseerde trainingen, wedstrijden en recreatieve ritten."   

   

  Intussen blijven de lopende maatregelen voor recreatief fietsen van kracht. "De clubs, renners en recreatieve fietsers hebben de richtlijnen van de instanties tot dusver correct opgevolgd. Wij rekenen verder op hun samenwerking, zodat de afbouw uit de lockdown niet verstoord - lees: vertraagd - wordt."