Ga naar de inhoud

Keulen gaat spelers opnieuw testen, Verstraetes vriendin keert terug naar België

FC Keulen is de club van de Belgische middenvelder Birger Verstraete.

Vooraleer de Duitse club FC Keulen weer het trainingsveld opstapt, moeten alle spelers op het coronavirus getest worden. "Alleen spelers die twee keer na elkaar een negatieve test hebben afgelegd, kunnen trainen en spelen", klinkt het bij de werkgever van de Belgische voetballers Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw.

Donderdag testten twee spelers en een kinesist van FC Keulen positief op het coronavirus. "In overeenstemming met het medisch concept van de Duitse voetballiga (DFL) zullen alleen spelers die twee keer na elkaar een negatieve test hebben afgelegd trainen en spelen", stipt de club aan.

 

Verder benadrukt FC Keulen nogmaals dat het de beslissing van de bevoegde gezondheidsexperts is geweest om slechts de 3 besmette personen in quarantaine te plaatsen.

Verstraete: "Mijn vriendin keert terug naar België"

Birger Verstraete maakte zich wat zorgen, omdat zijn partner een hartpatiënte is. "Mijn vriendin, die tot een risicogroep behoort omwille van een eerdere hartziekte, zal naar België terugkeren en daar voorlopig blijven", laat de Belgische speler weten via de club.


"Ik ga me maximaal blijven inzetten op training en wil het seizoen volmaken in Keulen", zegt Verstraete.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Minister is voor heropstart Duitse competitie