Volleybalfederatie hoopt in september te kunnen herstarten

  De Belgische volleybalfederatie hoopt de nationale competitie in september weer op te kunnen starten. De federatie werkt aan verschillende scenario's. "Welk scenario het wordt, zal afhangen van de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad", klinkt het.

  In september hoopt de volleybalfederatie de competitie te kunnen hernemen. De federatie wil geen gezondheidsrisico's nemen en zal rekening houden met adviezen van de Nationale Veiligheidsraad. Welke verschillende scenario's concreet op tafel liggen geeft de federatie nog niet mee.

   

  "Meerdere malen werd door de experten bevestigd dat beweging en sport sterke middelen zijn om de weerbaarheid tegen het virus bij de jeugd op te bouwen."

   

   Volley Belgium beklemtoont dat de beslissing van de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles om de competitie niet op te starten voor januari 2021 enkel een impact heeft op de hoogste reeks in Wallonië en geen gevolgen heeft voor de competities op nationaal niveau. "Er is er dus ook geen impact op de werking van Volley Vlaanderen en de Vlaamse clubs."