Blijft Martinez bondscoach van de Rode Duivels? "Het gaat de goede kant op"

  Roberto Martinez voelt zich goed in ons land.

  Goed nieuws voor de Rode Duivels. Het ziet ernaar uit dat Roberto Martinez nog meer dan twee jaar aan het roer blijft staan van de nationale ploeg. De bond en de 46-jarige bondscoach praten momenteel over een contractverlenging tot na het WK van 2022 in Qatar. "We zitten op dezelfde golflengte", laat CEO Peter Bossaert weten.

  Het Laatste Nieuws en enkele Franstalige kranten titelen vandaag dat Roberto Martinez zijn contract gaat verlengen bij de Belgische voetbalbond KBVB.

   

  "Martinez en de top van de voetbalbond hebben een ­inhoudelijk en finan­cieel principeakkoord ­bereikt om samen het avontuur verder aan te gaan tot na het WK in Qatar in 2022. Advocaten gieten momenteel een en ander in contracten die ­binnenkort getekend zullen worden", klinkt het bij onze collega's.

   

  De KBVB bevestigt noch ontkent. "De onderhandelingen zijn aan de gang, maar dat het de goede kant opgaat, dat spreekt voor zich", reageert woordvoerder Stefan Van Loock.

   

  "We zitten op dezelfde golflengte", laat CEO Peter Bossaert aan Sporza weten, "maar het contract is nog niet getekend. Ik hoop dat we op korte termijn met goed nieuws kunnen komen."

   

  Martinez kwam 4 jaar geleden aan het roer van de nationale ploeg. De 46-jarige Spanjaard leidde de Belgen naar brons op het WK in Rusland. Het huidige contract van de T1 loopt komende zomer af. Dan had Martinez normaal gezien op het EK gestaan met de Rode Duivels.

  We zitten op dezelfde golflengte, maar het contract is nog niet getekend.

  CEO Peter Bossaert

  Roberto Martinez in onze Facebook Live: "Positieve gesprekken"

  Eind maart kon u Roberto Martinez vragen stellen op onze Facebookpagina. Dit zei hij toen over een contractverlenging:

  "Het is een thema. We hebben positieve gesprekken gehad. Het gaat ook over de langere termijn voor het Belgische voetbal, met interessante projecten."

   

  "We praten nog. Er is door deze omstandigheden misschien wat vertraging, maar de initiële contacten waren positief. Ik werk alvast elke dag alsof ik nog 100 jaar bondscoach zal zijn."