Tennisclubs stellen coronaregels op voor opening: "30.000 leden achterstand"

  Met gemarkeerde ballen weet je welke tennisballen je mag aanraken.

  Veel tennisclubs maken zich klaar om de deuren vanaf 4 mei weer open te zwaaien voor hun leden. Maar dan moeten ze wel rekening houden met "strenge regels". Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen, geeft een overzicht. En hij geeft ook een cijfer over de negatieve impact van corona.

  In de eerste fase mag alleen outdoor worden gespeeld en is alleen enkelspel mogelijk. "Dat is de belangrijkste richtlijn", zegt Kooken. "Er wordt ook gespeeld met gemarkeerde ballen, zodat spelers weten welke ballen ze mogen oprapen."

   

  Ook privélessen met een trainer zijn mogelijk. "Een trainer mag met twee leerlingen de tennisbaan op, maar er mag geen contact zijn. Alle loshangende materialen moeten ook worden verwijderd, om contacten te vermijden."

   

  "Tennissers komen net toe voor ze mogen beginnen te spelen, wachten geduldig tot het terrein vrij is en vertrekken meteen na hun wedstrijdje. De clubhuizen en kleedkamers blijven gesloten."

  "Belangrijk dat deze periode niet te lang duurde"

  Veel tennisclubs krijgen wat ademruimte nu de leden weer welkom zijn. "Tennisclubs beschikken over een grote infrastructuur, waar ze zelf de taksen en verzekeringen voor moeten betalen", zegt Kooken. "Het was dus belangrijk dat deze periode niet te lang duurde."

   

  "Op 10 maart zaten we 5.000 leden boven ons recordjaar van vorig jaar. Twee weken geleden zaten we plots 30.000 leden achter. Zo snel kan het verval dus optreden. Maar als we deze richtlijnen goed volgen, dan krijgen we de kortste weg naar de versoepeling van de maatregelen."

  Tennisclubs stomen zich klaar voor heropstart: