Het begin van een nieuwe hype? Bayern München brengt mondmaskers op de markt

  Joshua Kimmich heeft al een mondkapje.

  Bayern München recycleert duizenden clubsjaals om er mondmaskers van te maken. Die worden te koop aangeboden bij de fans. De opbrengst gaat naar een goed doel, opgezet door enkele spelers van de Duitse recordkampioen.

  Mondmaskers worden stilaan een trend. In de strijd tegen het coronavirus laat de Duitse voetbalgrootmacht Bayern München er duizenden fabriceren. 

   

  Ze worden allemaal gemaakt van sjaals die nog in het magazijn stonden om de 120e verjaardag van de club te vieren. Die zouden de fans warm moeten houden in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Chelsea begin maart, maar door de coronacrisis ligt het voetbal stil. En als het duel wordt gespeeld, zal dat achter gesloten deuren gebeuren.

   

  De opbrengst van de verkoop van de mondmaskers is bestemd voor het "We kick Corona"-programma van Bayern-spelers Joshua Kimmich en Leon Goretzka. Zij zamelden al bijna 4 miljoen euro in voor de strijd tegen het gemene virus.