Ook Nadal en Duitse tennisbond werken aan "coronatoernooi"

  Rafael Nadal wil wedstrijden organiseren in zijn tenniscampus op Mallorca.

  Meer en meer tennisspelers denken aan wedstrijden achter gesloten deuren. Na de coach van Serena Williams hebben ook Rafael Nadal en de Duitse tennisfederatie plannen.

  Het tennis ligt nog minstens tot in juli stil tijdens deze coronacrisis, maar de spelers willen de periode zonder gravel- of grastoernooien overbruggen met matchen zonder publiek.

   

  Dat willen ze doen in tennisacademies. De coach van Serena Williams organiseert binnenkort wedstrijden in Frankrijk. David Goffin is een van de deelnemers.

  Rafael Nadal heeft plannen op zijn tenniscampus op Mallorca. De Spaanse wereldtopper wil er spelers de kans geven om samen te trainen en om wedstrijden af te werken die ook uitgezonden zullen worden. "Publiek is niet toegelaten en de gezondheid staat voorop", klinkt het.

  De Duitse tennisbond heeft het plan opgevat om in samenwerking met de Oostenrijkse federatie een toernooi te organiseren tijdens de coronacrisis. Onder meer Dominic Thiem,  nummer 3 van de wereld en begin dit jaar nog finalist op de Australian Open, zou zijn opwachting moeten maken.

   

  "Het is de bedoeling wedstrijden te spelen met slechts twee spelers op locatie, zonder toeschouwers. Zodat de spelers kunnen blijven trainen en toch de coronamaatregelen in acht nemen", zegt Dirk Hordorff, vicevoorzitter van de Duitse tennisbond DTB.

   

  In totaal moeten er 32 mannen en 24 vrouwen deelnemen aan het zes weken durende evenement. Volgens Hordorff hebben een aantal televisiestations al interesse getoond om het uit te zenden.

  Dominic Thiem.