Ga naar de inhoud

Vanmarcke en Keukeleire onderhandelen individueel over loonsvermindering

Sep Vanmarcke is 1 van de 2 Belgen bij Education First.

Ook bij de Amerikaanse wielerploeg Education First Pro Cycling, de werkgever van onder meer de Belgen Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire en Ronde-winnaar Alberto Bettiol, voelen ze de gevolgen van de coronacrisis. Om kosten te besparen wordt met elke renner individueel onderhandeld over een loonsvermindering.

Education First is een internationaal onderwijsbureau dat wereldwijd onder meer taalreizen en -kampen aanbiedt. "De reis- en onderwijssector wordt hard geraakt door het COVID-19-virus en daarom moeten wij maatregelen nemen om onze kosten terug te schroeven", zegt teammanager Jonathan Vaughters aan Cyclingnews.

 

Met de 30 renners van de ploeg en de stafleden wordt een per een onderhandeld over een vermindering van het salaris. "We bespreken de zaken op een individuele basis met elke renner", bevestigt Vaughters. "We hebben hun goedkeuring en hun medewerking nodig om dit rond te krijgen."

 

"De gesprekken zijn heel productief geweest. De renners plaatsten het ploegbelang boven het individuele. Daar ben ik heel dankbaar voor."

 

Het internationale wielerseizoen ligt nog zeker stil tot 1 juli.  

De gesprekken zijn heel productief geweest. De renners plaatsten het ploegbelang boven het individuele.

Teammanager Jonathan Vaughters

Jens Keukeleire.