Tourbaas Prudhomme: "Het wordt geen tweederangse Tour"

  Eindelijk is er wat meer duidelijkheid voor de renners over het wielernajaar. De Tour wordt daarvan de hoeksteen. "We krijgen sowieso een unieke editie, maar dit zal het enorme succes niet beletten."

  Christian Prudhomme is tevreden dat er eindelijk (relatieve) zekerheid is over de Tour van 2020. "We hebben voor 29 augustus gekozen, omdat we zo ver mogelijk van de pandemie wilden wegblijven", verklaart hij.

   

  "Grote sportevenementen zijn tot half juli verboden, maar het leek ons beter om de Tour niet meteen erna te plannen om de renners tijd te geven om in topvorm te komen."

   

  "We krijgen dit jaar sowieso een unieke editie, want de Tour startte nog nooit later dan midden juli. De scholen zullen nu wel open zijn tijdens de Tour, maar dat zal het enorme succes niet beletten", maakt Prudhomme zich sterk.

  Misschien dat we hier en daar iets aan het parcours wijzigen, maar aan de kern wordt niet geraakt.

  Christian Prudhomme

  "Dauphiné is onmisbare generale op de Tour"

  De Tourbaas deelde ook mee dat aan het geplande parcours amper iets gewijzigd zal worden. "Misschien hier en daar iets, maar aan de kern zullen we niet raken. Het wordt dus geen tweederangse Tour, integendeel."

   

  Nochtans is het niet zeker dat alle toppers aan de start kunnen verschijnen. "Ik hoop dat alle ploegen die uitgenodigd waren ook zullen starten. Voor sommige teams hangt het voortbestaan af van de Tour, daarom dat deze ook de basis vormt van de nieuwe kalender."

   

  Of ASO voorafgaand aan de Tour ook de Dauphiné zal organiseren, weet Prudhomme nog niet. "Voor mij is het wel een onmisbare generale repetitie voor de Tour. Het is dus zeker onze bedoeling om de Dauphiné te organiseren, zij het misschien in een kortere vorm."

  Het eindpodium van de Tour van 2019.