Liefhebbers kunnen zondag virtuele Amstel Gold Race rijden met profs

  De virtuele Amstel Gold Race wordt geen wedstrijd zoals de virtuele Ronde van Vlaanderen.

  Ook de Amstel Gold Race kiest voor een virtuele versie. "Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht", zegt koersdirecteur Leo van Vliet. "De virtuele tocht is niet heel lang, maar de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in." 

  Koersen op de Cauberg en Keutenberg is zondag niet mogelijk. Daarom pakt ook de Amstel Gold Race uit met een alternatieve versie waaraan zowel profs als liefhebbers kunnen deelnemen.

   

  Op het platform Bkool (hetzelfde van de virtuele Ronde) kan iedereen zondag de finale van de Nederlandse klimklassieker fietsen. 

   

  "We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race-weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten we ons op iedereen die de uitdaging wil aangaan, zowel de toerfietsers als de profrenners", zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

   

  "Het wordt geen wedstrijd (zoals de virtuele Ronde), maar een gezamenlijke toertocht. De virtuele versie is 26 km, dus niet heel lang, maar de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in."

   

  Een aantal profrenners heeft al toegezegd. Om deel te nemen, is bezit van een interactieve hometrainer een noodzaak.