Sebastiaan Bornauw: "Een eer om vergeleken te worden met Van Buyten"

  Sebastiaan Bornauw is bezig aan zijn eerste seizoen in de Bundesliga.

  Sebastiaan Bornauw paste vorige zomer niet meer in de plannen van Anderlecht en koos daarop voor een Bundesliga-avontuur bij Keulen. En die overstap heeft de jonge verdediger zich nog niet beklaagd. "Ik voelde me hier meteen thuis", aldus Bornauw, die in Duitsland al vergeleken werd met Daniel Van Buyten.

  De transfer van Sebastiaan Bornauw naar Keulen is voor beide partijen een schot in de roos gebleken. De 21-jarige verdediger knokte zich bij de promovendus meteen in de basis en was ook al goed voor 5 doelpunten in de Bundesliga.

   

  "Ik ben blij dat ik voor Duitsland gekozen heb", vertelt Bornauw op de website van de Bundesliga. "De aanpassing verliep heel vlot, vooral omdat ik me hier meteen thuis voelde. Het is geweldig om in Duitsland te zijn en in zo'n kampioenschap voor een schitterende club te kunnen spelen."

   

  In Duitsland werd Bornauw al vergeleken met voormalig Rode Duivel Daniel Van Buyten, nota bene de manager van Bornauw. "In vergelijking met de carrière die hij gehad heeft, heb ik nog een hele weg af te leggen", klinkt het bescheiden.

   

  "Maar het is natuurlijk altijd een eer met hem vergeleken te worden. Ik bewonder Daniel enorm, voor zijn carrière en ook voor de persoon die hij nu voor mij is. Toch wil ik me vooral op mijn eigen carrière concentreren."

  Daniel Van Buyten maakte in Duitsland het mooie weer bij onder meer Bayern München.

  "Lewandowski is de moeilijkste tegenstander"

  Door het coronavirus ligt de Bundesliga al een poosje stil. Bornauw, die met Keulen netjes in de middenmoot kampeert, mist het gras. "Ik geniet van elk moment op het veld en dat realiseer ik me nu nog meer", zegt de Belg.

   

  "Het is lastig om niet te mogen spelen. Ik mis de trainingen en de wedstrijden. Ik hoop dat we ons snel weer aan de fans kunnen tonen. In tussentijd volg ik het door de club opgelegde trainingsprogramma."

   

  Bornauw verklapt ook nog wie de moeilijkste tegenstander is in de Bundesliga: "Robert Lewandowski. Hij is zo slim. Je ziet hem tien minuten niet en plots duikt hij in je rug op. Hij heeft maar één kans nodig om te scoren, dat is zijn sterkte."

  Bornauw in duel met Lewandowski.