Voorzitters pompen 30 miljoen pond extra in West Ham om coronacrisis te overleven

  Ook de trainer en de spelers leveren een deel van hun loon in.

  West Ham United krijgt tijdens deze crisis een kapitaalsinjectie van de aandeelhouders van maar liefst 30 miljoen pond. Trainer David Moyes heeft een loonsverlaging van 30 procent aanvaard en ook de spelers doen het met minder. Zo wil de club ervoor zorgen dat er geen personeelsleden ontslagen moeten worden.

  De twee voorzitters van West Ham, David Sullivan en David Gold, hebben samen ruim 86 procent van de aandelen in hun bezit. Zij zullen dus het leeuwendeel van het geld op tafel leggen. De aandeelhouders willen de club zo door deze woelige maanden loodsen.

   

  Trainer David Moyes neemt ondertussen genoegen met 30 procent minder salaris, net als de vicevoorzitter en financieel directeur van de club. Ook de voetballers van West Ham hebben toegezegd om een bijdrage te leveren aan het voortbestaan van de club. Ze nemen genoegen met wat minder salaris zolang er niet gevoetbald kan worden.

   

  West Ham, dat in de Premier League net boven de degradatiestreep staat, wil er met al die maatregelen voor zorgen dat er geen personeelsleden ontslagen hoeven worden. De club kan ook de salarissen van de werknemers zelf blijven doorbetalen. "Bij West Ham vormen we één team", zegt aanvoerder Mark Noble. "Onze prioriteit is ervoor te zorgen dat de personeelsleden hun volledige loon krijgen terwijl wij niet voetballen."