Standard krijgt zwaardere straf: "Gedrag fans wordt er niet beter op"

  "Aanstoker" Lamkel Zé kreeg een aansteker naar zijn hoofd.

  Standard is tot 2 keer toe beboet voor ongeregeldheden van zijn supporters in de match tegen Antwerp (22 februari). Het moet 4.000 euro betalen voor aanstekers die naar Lamkel Zé werden gegooid en nog eens 4.000 euro voor pyrotechnisch materiaal.

  Standard gaf bij de Geschillencommissie van de voetbalbond toe dat de supporters aanstekers, vuurpijlen en een knalbom hadden gegooid. Maar volgens de Luikenaars was er wel sprake van provocatie van Antwerp-speler Lamkel Zé.

  Daarnaast legde Standard de Geschillencommissie uit dat de club er alles aan doet om dergelijke incidenten te vermijden. Er werden al stappen ondernomen om de amokmakers te vatten. Zo stelde de politie twee pv's op voor het werpen van bekers, en eentje voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal.

  Het bondsparket had boetes van 1.500 euro (projectielen) en 3.500 euro (pyrotechnisch materiaal) gevraagd, maar de Geschillencommissie toonde zich gezien de vele antecedenten dit seizoen een pak strenger en legde 2 keer een boete van 4.000 euro op.

   

  "Het gedrag van een deel van de 'supporters' van Standard lijkt er niet beter op te worden", concludeert de Disciplinaire Commissie, die verwijst naar 7 tuchtdossiers dit seizoen.

  Verslag van Standard-Antwerp (1-0) van 22 februari