Coe waarschuwt dopingzondaars: "Het is geen test-quarantaine"

  Sebastian Coe.

  Sebastian Coe, de voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft dopingzondaars gewaarschuwd dat ze niet moeten denken dat ze door de coronacrisis door de mazen van het net kunnen glippen. Het WADA wijst er bovendien op dat er ook op lange termijn gecontroleerd wordt.

  In coronatijden is het voor alles en iedereen moeilijker om zijn werk te doen. Ook voor dopingcontroleurs, maar Sebastian Coe roept alle atleten op om zich verantwoord te gedragen en hij herinnert hen er aan dat de dopingcontroleurs niet werkloos zijn geworden. 

   

  "Ik roep de atleten in de eerste plaats op de huidige situatie niet als een opschorting van de integriteit van de sport te beschouwen", verklaarde de Brit in een interview op de Duitse zender ARD.   

   

  "Wij hebben controlesystemen opgericht, die meer dan toereikend zijn om met de huidige situatie om te gaan. Sporters moeten dus niet denken dat ze zich in een test-quarantaine bevinden."   

   

  Olivier Niggli, directeur bij het Wereldantidopingagentschap (WADA), wijst er op dat er meerdere mogelijkheden zijn om valsspelers te vatten. "Het gaat niet alleen om dopingtesten. Er bestaan vele middelen, zoals het biologisch paspoort, dat een overzicht van meerdere jaren geeft. Dat is dus zeker interessant als er hiaten zijn in de dopingtesten."