Thomas Meunier is einde contract: "Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG"

  Thomas Meunier belandde na Euro 2016 in Parijs. Hij kwam over van Club Brugge.

  Thomas Meunier, einde contract bij PSG, stuurt aan op een verlengd verblijf in Parijs: "Ik kan geen slechte aankoop zijn maar als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG. Al is er op dat vlak momenteel niet veel beweging", vertelt de 28-jarige Rode Duivel aan onze RTBF-collega's.

   Over 3 maanden loopt het contract van de rechterflankverdediger in de Franse hoofdstad af. Meunier zal er dan 4 jaar aan de slag geweest zijn. Vlak na het EK van 2016 nam PSG hem over van Club Brugge.

   

  "Over enkele maanden ben ik een vrije speler, 28 jaar oud en international bij de nummer 1 van de wereld. Dat kan dus geen slechte aankoop zijn. Clubs hebben hierbij weinig te verliezen en dat weten zij ook wel", verwijst Meunier naar de belangstelling van onder meer FC Barcelona en Borussia Dortmund.

   

  Vooral de Duitse club van Axel Witsel en Thorgan Hazard leek de afgelopen weken erg concreet te zijn, totdat het coronavirus het Europese voetbal "on hold" zette.

   

  "Ik begrijp dat allemaal niet, al die geruchten die circuleren op sociale media. Iedereen sprak over Dortmund, maar ik heb evenveel artikels gezien die me linken aan Tottenham of Inter."

  Over enkele maanden ben ik een vrije speler, 28 jaar oud en international bij de nummer 1 van de wereld. Dat kan dus geen slechte aankoop zijn.

  Thomas Meunier

  "Het zou nog een fantastisch seizoen kunnen worden"

  Meunier hoopt nog het huidige seizoen met PSG te kunnen afmaken. De Parijse club staat aan de leiding in Frankrijk, is gekwalificeerd voor de 2 Franse bekerfinales en zit voor het eerst in jaren in de kwartfinales van de Champions League. "Het zou dus nog een fantastisch seizoen kunnen worden, als alle wedstrijden nog gespeeld worden. Op papier heeft PSG een team om ver te gaan in de Champions League."