Turkse boksbond is boos op IOC na besmetting met coronavirus

  De Turkse bokser Serhat Güler (r) heeft positief getest op het coronavirus.

  De voorzitter van de Turkse boksfederatie uit in de Britse krant The Guardian scherpe kritiek op het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Nu blijkt dat twee boksers en een coach besmet zijn met het coronavirus, vindt hij het onbegrijpelijk dat eerder deze maand het olympisch kwalificatietoernooi in Londen kon doorgaan.

  "Terwijl de wereld extreme maatregelen neemt om het virus te bekampen, ben ik verstomd dat een IOC-taskforce en de Britse regering het toernooi hebben laten doorgaan, hoewel velen onder ons grote bedenkingen hadden", zegt Eyup Gozgec.

   

  "Het was onverantwoord. En het resultaat is dat nu 3 teamleden positief hebben getest. Allen worden behandeld en bevinden zich gelukkig in een goede toestand."

   

  De Turkse boksfederatie bevestigt op zijn website alvast de positieve controles van bokser Serhat Güler en trainer Seyfullah Dumlupinar. 

  Delfine Persoon (l) bokste ook in Londen.

  Na 3 dagen stopgezet

  Het toernooi bracht half maart 350 boksers uit 40 landen samen in Londen. Voor ons land kwam o.a. Delfine Persoon in actie.


  Na 3 dagen werd het evenement stopgezet. Volgens Gozgec is geen rekening gehouden met de gezondheid van de atleten en hij eist een terugbetaling van de gemaakte kosten.