NBA-baas over vervolg competitie: "We bekijken 3 scenario's"

  Zien we dit jaar nog een duel tussen vedetten Antetokounmpo en James?

  Adam Silver, topman van de Amerikaanse basketcompetitie, heeft zich uitgesproken over een mogelijke vervolg van het NBA-seizoen. Hij hoopt dat het seizoen niet helemaal verloren is, maar geeft toe dat men voorlopig in het duister tast: "We weten niet hoelang deze periode zal aanhouden."

  "Vorige week zeiden we dat de onderbreking minstens 30 dagen zou duren, maar op dit moment weet ik het echt niet", sprak Silver in een gesprek met sportzender ESPN. "Ik ben een optimistisch persoon en dus wil ik geloven dat we een deel van het seizoen kunnen redden."   

   

  De NBA besliste vorige week de competitie stil te leggen nadat twee spelers van Utah Jazz besmet bleken met het nieuwe coronavirus. Een heropstart kan pas wanneer de overheid groen licht geeft, benadrukte Silver.   

  3 mogelijke scenario's

  Als er opnieuw wordt gespeeld, ziet de 57-jarige NBA Commissioner drie scenario's. "Een, we werken alle matchen af met publiek, voor zover dat mogelijk is. Twee, alles vindt achter gesloten deuren plaats. Drie, we organiseren met een aantal spelers die getest zijn een exhibitiewedstrijd waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. We moeten iets doen voor de mensen. Zij zitten thuis vast en moeten geëntertaind worden."   

  Tot dusver testten 7 NBA-spelers positief op Covid-19: Rudy Gobert en zijn ploegmaat Donovan Mitchell van Utah Jazz, Christian Wood (Detroit Pistons) en vier spelers van de Brooklyn Nets, onder wie vedette Kevin Durant. Het reguliere NBA-seizoen zou in principe op 15 april eindigen. Drie dagen later beginnen normaal de play-offs. De start van de finale staat op 4 juni geprogrammeerd.