Alle basketbalcompetities worden definitief stopgezet dit seizoen

  De competities georganiseerd door Basketball Belgium en Basketbal Vlaanderen zullen dit seizoen niet meer hervatten. Op 21 maart moet er meer klaarheid volgen over de stijgers en dalers in de verschillende reeksen.

  De basketbalcompetities werden eerder al op alle niveaus tot 3 april stilgelegd. Gezien de recente en alarmerende ontwikkelingen werd vandaag beslist met onmiddellijke ingang alle competities van Basketbal Vlaanderen en Basketbal Belgium 2019-2020 definitief stop te zetten.

   

  Concreet betekent dit dat het basketbalseizoen vandaag eindigt, zowel voor de senioren als de jeugd.

   

  "Op 21 maart zal de Raad van Bestuur beslissen en communiceren over het al dan niet toewijzen van kampioenstitels in de afdelingen en reeksen waar dat van toepassing kan zijn, het benoemen van gerechtigde en mogelijk ook bijkomende stijgers en het aanwijzen van dalers."

   

  Eerder raakte al bekend dat de competities in de hoogste afdelingen niet meer hervat worden dit seizoen, met de koplopers als kampioen. Oostende pakte de titel bij de mannen, Castors Braine bij de vrouwen.