FIFA-baas: "Voetbalinstanties moeten er alles aan doen om verspreiding virus te vermijden"

  Gianni Infantino is de baas van de Wereldvoetbalbond.

  Daags voor de spoedvergadering over het EK 2020 heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino alle actoren in de voetbalwereld opgeroepen om preventiemaatregelen tegen het coronavirus te verspreiden en promoten.

  Gianni Infantino stuurde vandaag een open brief aan voetbalfederaties, spelersvakbonden en clubassociaties. De FIFA-baas wil dat "de kracht van het voetbal" gebruikt wordt om het virus te bestrijden.

   

  "Ik raad iedereen in de voetbalwereld, op elk niveau, aan om mijn boodschap te verspreiden", schrijft Infantino.

   

  "Daarnaast moeten de voetbalinstanties er alles aan doen om te vermijden dat het virus zich nog verder kan verspreiden."

   

  "In samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie zullen we met praktische aanbevelingen komen tegen de verspreiding van Covid-19. Volgens mij kan het voetbal hierin een belangrijke rol spelen."

   

  De open brief kwam er op de vooravond van de spoedvergadering bij de UEFA, waarin er onder meer over het lot van het EK voetbal beslist zal worden. Als het EK uitgesteld wordt, geeft dat aan de nationale competities de kans om de opgeschorte wedstrijden alsnog in te halen in juni en eventueel juli.

   

  Dan rest er nog het probleem dat contracten van heel wat spelers eindigen op 30 juni. Dat is traditioneel het einde van het seizoen, maar dit jaar wordt er dan mogelijk nog gevoetbald. De impact daarvan is de FIFA nog aan het bestuderen, zo verklaarde de Wereldvoetbalbond aan nieuwsagentschap Reuters.

  Mourinho en co geven 5 tips tegen de verspreiding van het coronavirus