Eerste klasse vrouwen definitief gestaakt: Castors pakt 7e titel op rij

  Castors Braine, in het geel, is uitgeroepen tot kampioen.

  De Top Division Women 1, de eerste klasse in het vrouwenbasketbal, is door het coronavirus definitief stopgezet. Castors Braine, dat de reguliere competitie afgesloten had als nummer 1, is uitgeroepen tot kampioen.

  In de Top Division Women 1 werd afgelopen weekend de laatste speeldag van de reguliere competitie afgewerkt. Castors Braine won dit seizoen 20 van zijn 22 wedstrijden en sloot het reguliere seizoen af als nummer 1.

   

  Maar de play-offs zullen niet meer gespeeld worden, want de Basketbal Belgium heeft zaterdag beslist dat de competitie definitef stopgezet wordt door het coronavirus. Castors is uitgeroepen tot kampioen, de 7e titel op rij voor de club uit Eigenbrakel. Sint-Katelijne-Waver is vicekampioen.

   

  Antwerp Giants had eerder al aangegeven om vrijwillig te zakken naar eerste landelijke. Die vrije plaats kan mogelijk ingevuld worden door Waregem, de huidige leider in eerste landelijke.

   

  De bekerfinale tussen Castors Braine en Phantoms Boom, die normaal gezien zondag zou plaatsvinden, is verschoven naar de start van het nieuwe seizoen.