Evenepoel over afgelastingen: "Triest, maar gezondheid primeert"

  Na eerder al de Tirreno-Adriatico, viel gisteren ook de Ronde van Catalonië in het water voor Remco Evenepoel.

  Het coronavirus heeft het wielervoorjaar stevig overhoop gegooid. Ook Remco Evenepoel ziet door de epidemie zijn programma volledig in het water vallen. Op sociale media reageert hij teleurgesteld: "Het zijn gekke tijden, we moeten het accepteren."

  Remco Evenepoel zou dit jaar aanvankelijk de Tirreno-Adriatico rijden. Na het schrappen van die Italiaanse rittenkoers richtte het jonge toptalent dan maar zijn pijlen op de Ronde van Catalonië, maar gisteren werd bekendgemaakt dat ook die wedstrijd uitgesteld wordt. 

   

  Op sociale media reageerde onze landgenoot op de heisa. "We leven vandaag de dag in gekke tijden, maar we moeten het accepteren en doen wat de overheid ons opdraagt. Dat betekent geen wedstrijden voor de komende weken..."

   

  "Ik ben triest, maar onze en ieders gezondheid is nu de enige prioriteit. Wees slim en blijf veilig. Ik zie jullie binnenkort!", schrijft Evenepoel.

  Geen Tirreno of Catalonië, straks wel Waalse klassiekers?

  Verder dit voorjaar heeft Evenepoel normaal gezien ook nog de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma staan. Of die wedstrijden wél zullen doorgaan, dat blijft vooralsnog koffiedik kijken.


  De overheid maakte gisteren alvast bekend dat alle sportactiviteiten in België tot en met 3 april geannuleerd worden. De Brabantse Pijl staat een kleine 2 weken later, op 15 april, op de agenda.