Promotiematch tussen OHL en Beerschot uitgesteld naar latere datum

  Zaterdag wordt niet gevoetbald in Leuven.

  Oud-Heverlee Leuven en Beerschot zullen nu zaterdag de return in de promotiefinale niet spelen. De terugwedstrijd in Leuven wordt om veiligheidsredenen uitgesteld naar een latere datum.

  Uit voorzorg voor het coronavirus wilde de Pro League, de vereniging van profclubs, OHL - Beerschot nu zaterdag zonder publiek laten spelen. Voor Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, ging die ingreep niet ver genoeg. Hij heeft beslist dat de match "om veiligheidsredenen" niet mag gespeeld worden.

   

  "We kregen signalen van grote samentroepingen van de twee supportersclubs aan het stadion in Heverlee", stelt Ridouani. "De veiligheid is prioritair. Daarom leg ik een verbod op, als de voetbalbond de match niet uitstelt. Ik wil geen grote samenscholingen op het grondgebied van de stad."

   

  De burgemeester kreeg de informatie over nakende samentroepingen via monitoring door de Leuvense politie. Op Facebook riepen beide supportersclubs op om naar het stadion van OHL af te zakken. Ze plannen er ook allerlei evenementen.

  OH Leuven is tevreden, Beerschot niet: "Merkwaardig"

  CEO Peter Willems van OH Leuven is tevreden met het uitstel. "Het zou niet fair geweest zijn dat Beerschot zijn thuismatch voor een vol huis kon spelen, terwijl wij dat voor lege tribunes hadden moeten doen", klinkt het.

   

  "Het maakt een groot verschil of we in 1A of 1B zullen spelen, maar het voetbal is ook niet groter dan de volksgezondheid. Die moet altijd primeren. Als specialisten zeggen dat het niet kan, moeten we dat respecteren."

   

  Bij Beerschot zijn ze dan weer niet te spreken over de beslissing van de Leuvense burgemeester. "We zijn verrast en verontwaardigd", klinkt het in een mededeling op de website van de club.

   

  "Beerschot is verbaasd dat de burgemeester van een middelgrote stad op enkele dagen tijd niet voldoende veiligheidsmaatregelen kan treffen voor een wedstrijd achter gesloten deuren waarbij eventuele baldadigheden beperkt zouden zijn. Bovendien waren de veiligheidsmaatregelen voorzien op een geladen wedstrijd met meer dan 10.000 supporters. Dat is op zijn minst merkwaardig."

   

  "Als Beerschot zich moet schikken naar deze maatregel, vraagt het de Pro League om OHL-Beerschot te verplaatsen naar ten laatste dinsdag 17 maart. Zodoende heeft burgemeester Ridouani enkele dagen extra en ruim de tijd de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen en kan hij de veiligheid in z’n stad garanderen.

  Beerschot won vorig weekend de heenmatch: