"JPL-matchen worden zondag zeker gespeeld, overwegen beroep tegen Beveren"

  De Pro League laat weten dat er zondagavond zeker gevoetbald wordt in de Belgische 1e klasse. "We overwegen ook in beroep te gaan tegen de beslissing van de Beverse burgemeester om de wedstrijd van Waasland-Beveren tegen AA Gent te verbieden", klinkt het.

  Van Bever: "Mogelijkheid via een artikel in het bondsreglement om een afwijking toe te staan"

  "We behouden de andere 7 matchen zoals ze gepland waren", verduidelijkt Stijn Van Bever, de woordvoeder van de Pro League.

   

  "Er is de mogelijkheid via een artikel in het bondsreglement om een afwijking toe te
  staan. Op die manier kunnen de overige wedstrijden behouden blijven, ook al is het
  reglementair bepaald dat de laatste 2 speeldagen van de reguliere competitie
  op hetzelfde ogenblik moeten plaatsvinden."

   

  "Deze zondag zullen er dus minstens 7 wedstrijden zijn. Minstens 7, want  het kan nog altijd gebeuren dat die 8e match (Waasland-Beveren – AA Gent, red) ook gespeeld wordt."

   

  "Wij overwegen om in beroep te gaan tegen de beslissing van de burgemeester van Beveren. We zijn nu aan het bestuderen op welke grond we dat kunnen doen."

  We behouden de andere 7 matchen zoals ze gepland waren.

  Stijn Van Bever - Woordvoerder Pro League

  Croonen: "Zie moeilijk in waarom een match achter gesloten deuren niet zou moeten doorgaan"

  "Ik ben natuurlijk niet gelukkig met de beslissing in Beveren", zegt de voorzitter van de Pro League Peter Croonen.

   

  "Ik zie moeilijk in waarom een match achter gesloten deuren niet zou moeten doorgaan. Sportief zie ik natuurlijk wel logica. Het is altijd beter om met publiek thuis te kunnen spelen, maar dat zijn niet de argumenten die een burgemeester mag hanteren."

   

  "We moeten kijken wat nu de opties zijn. Kunnen we Waasland-Beveren op neutraal terrein laten spelen als er veiligheidsproblemen zijn in Beveren? Ik weet het niet."

   

  "Het is natuurlijk de bedoeling dat alle matchen op hetzelfde moment gespeeld kunnen worden. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit beslissingen zijn die -in het kader van de volksgezondheid- niet licht genomen worden."

  Kunnen we Waasland-Beveren op neutraal terrein laten spelen als er veiligheidsproblemen zijn in Beveren? Ik weet het niet.

  Peter Croonen - Voorzitter Pro League