Greg Van Avermaet moet planning omgooien: "Vooral mentaal moeilijk"

  Greg Van Avermaet zal een tijd niet meer in koers te zien zijn. Hij gaat op hoogtestage.

  De coronacrisis in Italië stuurt de planning van alle renners en ploegen in de war. Zo ook bij CCC, het team van Greg Van Avermaet. CCC besliste niet te rijden op Italiaanse bodem en ook te passen voor Parijs-Nice. Wat gaat Van Avermaet dan doen? "Ik ga op hoogtestage", zegt hij. "Zo kan ik fit en gezond blijven terwijl ik me voorbereid op mijn grote doelen."

  CCC hakte vandaag de knoop door. Voor kopman Greg Van Avermaet was het even slikken, maar hij begrijpt de beslissing van de ploeg. "Het is jammer dat we op dit moment in het jaar niet kunnen koersen, maar ik respecteer de beslissing van de ploeg."

   

  Waarom de beslissing genomen is? "In de eerste plaats voor de gezondheid van de renners en de ploeg, maar ook het publiek. De ploeg vond het ook wat onverantwoord om er te gaan koersen. De organisatie had geen duidelijk protocol voor wat er moest gebeuren als iemand besmet was."

   

  "Technisch werkloos zijn voelt niet goed. Elke renner wil koersen. Ik heb veel voorbereidingen gedaan om nu de goeie conditie te pakken te hebben. Ik keek uit naar de Strade Bianche, daar had ik naartoe gewerkt. Ik stond iets lichter omdat het meer een klimkoers is. Ik had er wel veel verwachtingen van."

   

  "Mijn plan is nu om de komende weken op hoogtestage te gaan samen met een klein groepje ploegmaats. Mijn vorm was heel goed toen ik begin dit jaar terugkwam van mijn eerste hoogtestage. Dus ik denk dat dit me zal helpen om de volgende klassiekers voor te bereiden. Op die manier kan ik ook fit en gezond blijven terwijl ik naar mijn andere doelen toewerk."

  "Als ze mijn koersen afpakken, word ik ambetant"

  "Ik leg mezelf het meeste druk op. Ik wil presteren, het is frustrerend. Je wil resultaten pakken, maar wordt geblokkeerd door dingen van buitenaf. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het is niet makkelijk om de knop om te draaien. Gisterenochtend dacht ik nog te starten in Parijs-Nice."

   

  "Fysiek zal het minder een probleem zijn, vooral mentaal is het moeilijk. Ik  moet die focus terugkrijgen. Ik train graag, maar ik koers ook graag. Als ze mijn koersen dan afpakken, kan ik ambetant worden."

   

  "Dit is een tegenslag die ik moet verwerken. Ik moet andere doelen zoeken en daar dan met een andere voorbereiding geraken."

  De mededeling van CCC op Twitter: