Ineos: "We rijden geen enkele koers tot 23 maart"

  Ineos trekt zich tot 23 maart volledig terug uit competitie. Dat heeft de Britste wielerformatie woensdagavond laten weten. Ineos haalt het coronavirus en de dood van ploegleider Portal aan als redenen.

  "We hebben de UCI laten weten dat we tot 23 maart en de Ronde van Catalonië aan geen enkele wedstrijd zullen deelnemen", zegt Ineos. "We hebben deze beslissing genomen na het tragische nieuws van Nico Portal en door het coronavirus, dat voor een onduidelijke situatie zorgt."

   

  "We doen dit in de eerste plaats omdat we inzitten me onze ploegleden, hun familie en vrienden die allemaal in rouw zijn omdat ze een erg geliefde ploegmakker verloren zijn. We zullen in de komende dagen afscheid nemen van hem."

   

  "Bovendien zorgt ook het coronavirus voor een moeilijke en erg uitzonderlijke situatie. Wij zijn verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van onze teamleden en ook voor de mensen op plaatsen waar we komen koersen. We willen een situatie vermijden waarbij onze renners in quarantaine geplaatst worden. Daarom hebben we het medische advies opgevolgd."