Behelpen voor renners in quarantaine, ploegleider dreigt met hongerstaking

  Na de coronagevallen in de UAE Tour zijn er nog altijd drie ploegen die in quarantaine zitten in hun hotel: Gazprom, Cofidis en FDJ. Voor de renners is het behelpen om fysiek op peil te blijven, bij Cofidis-ploegleider Roberto Damiani is het geduld bijna op.

  Bij Gazprom was er één coronatest verdacht, waardoor ook de renners van Cofidis en FDJ - die op dezelfde verdieping logeerden - nog altijd opgesloten zijn in hun hotelkamer. Er is veel onduidelijkheid over hun situatie en de renners mogen ook niet met de media spreken.

   

  Op Instagram posten enkele renners wel filmpjes over hoe ze op een geïmproviseerde manier wat aan hun fysiek werken. Onder meer Arnaud Démare (FDJ) gaat in zijn hotelkamer aan de slag met enkele gewichten.

   

  Intussen is voor Cofidis-ploegleider Roberto Damiani de maat wel vol. In een open brief aan de Italiaanse website TuttoBicciWeb.it dreigt hij zelfs met een hongerstaking. "De grens van het fatsoen is overschreden, ook al gaat het om de volksgezondheid", schrijft Damiani.

   

  "Organisator RCS doet er alles aan om het probleem op te lossen, maar ook zij botsen op een muur. Als er geen schot in de zaak komt, start ik een hongerstaking om de renners en de stafleden waarvoor ik verantwoordelijk ben te steunen."

  De Instagram-story van Ramon Sinkeldam (FDJ):

  Nathan Haas (Cofidis) ziet renners fietsen: "Zout in de wonde"

  Cofidis-renners Nathan Haas en Attilio Viviani leefden zich creatief uit: