VIDEO: Degradatiestress in Beveren, supporters gaan verhaal halen

  Onder andere doelman Jackers (l) stond de supporters te woord.

  Het zijn spannende weken voor Waasland-Beveren. De club staat met nog twee speeldagen voor de boeg laatste in de Jupiler Pro League. Bij de supporters begint de degradatiekoorts alvast te stijgen. Gisteren na de nederlaag tegen Anderlecht gingen een paar fans in dialoog met doelman Nordin Jackers en enkele bestuursleden.

  Na de zege op Moeskroen vorig weekend heeft Cercle Brugge de rode lantaarn in de Jupiler Pro League doorgespeeld aan Waasland-Beveren. De Waaslanders konden sinds januari niet meer winnen en stuurden na de 4-0-nederlaag in Mechelen vorige week ook nog eens trainer Mercier de laan uit. 

   

  Oude bekende Dirk Geeraerd werd vervolgens doorgeschoven naar de T1-positie als redder in nood, maar na een zoutloze prestatie gisteren tegen Anderlecht (0-3) lijkt de kans op een verlengd verblijf in 1A alweer flink geslonken.

   

  Ook voor Geeraerd was het zoeken naar lichtpuntjes in zijn analyse na de wedstrijd. "Er moet iemand positief blijven. Iedereen weet waar we staan en iedereen ziet de bui hangen. Ik moet blijven geloven in dit elftal. Ze moeten er tot de laatste minuut voor strijden. Een punt in Moeskroen zal niet voldoende zijn. En de week daarna is het tegen Gent."

   

  Ook de supporters in Beveren worden stilaan nerveus. Na de wedstrijd ging dan ook een kleine schare fans in dialoog met onder andere doelman Nordin Jackers en enkele bestuursleden. 

  De fans gaan in gesprek met doelman Jackers en enkele bestuursleden

  Jackers: "Iedereen in de kleedkamer gelooft er nog in"

  Nordin Jackers, doelman van Waasland-Beveren, kreeg na de zware 4-0 in Mechelen gisteren opnieuw 3 pingels om de oren. Hij heeft begrip voor de frustraties van de supporters. "Ik snap hen, dat is normaal in deze fase van de competitie. Zeker als je ziet waar we staan op dit moment. We moeten blijven aan één zeel trekken. Er is maar één weg en het is nu op leven en dood."