Anderlecht houdt uitzicht op Play-off I na simpele zege in Beveren

  1. 37' - Geel - Michael Murillo
  2. 35' - Geel - Vincent Kompany
  3. 8' - Doelpunt - Dejan Joveljic (0 - 1)
  1. 90+4' - Doelpunt strafschop - Francis Amuzu (0 - 3)
  2. 90+3' - Verv. Jéremy Doku door Yari Verschaeren
  3. 88' - Verv. Dejan Joveljic door Edo Kayembe
  4. 76' - Verv. Thomas Agyepong door Denzel Jubitana
  5. 66' - Doelpunt - Michel Vlap (0 - 2)
  6. 63' - Verv. Djihad Bizimana door Beni Badibanga
  7. 63' - Verv. Marko Pjaca door Francis Amuzu
  8'goalDejan Joveljic0 - 1
  66'goalMichel Vlap0 - 2
  90+4'penalty goalFrancis Amuzu0 - 3

  Anderlecht blijft nog altijd in de running voor het laatste ticket voor Play-off I. Michel Vlap was met 2 goals de grote man tegen hekkensluiter Waasland-Beveren. Een hattrick werd hem niet gegund, Amuzu nam de penalty in de extra tijd voor zijn rekening.

  Waasland-Beveren - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met een krappe 1-0-voorsprong blijft het uitkijken voor Anderlecht. Halfweg de tweede helft neemt Michel Vlap met zijn tweede van de avond de twijfels weg.
  • Man van de match: Michel Vlap was met twee goals en nog een handvol aardige acties de grote man bij paars-wit. De Nederlander verdiende nog een derde doelpunt, maar Amuzu dacht daar anders over.
  • Opvallend: Twee speeldagen geleden hield Waasland-Beveren nog bijna Club in bedwang (2-1), daarna ging het steil bergaf met 7 tegendoelpunten en 0 gemaakte goals in 2 duels. Dirk Geeraerd staat voor een loodzware opdracht.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Anderlecht (0-3)

  Vlap zet Anderlecht al snel in een zetel

  De trainerswissel had niet meteen een zichtbaar effect bij Waasland-Beveren, want het waren de bezoekers die de partij van bij de aftrap in handen namen en ook snel op voorsprong kwamen. Michel Vlap zette al na 8 minuten de 0-1 op het bord, op aangeven van Doku.

   

  Waasland-Beveren liet het balbezit aan paars-wit en speculeerde op de counter. Die schaarse omschakelingsmomenten leverden een paar kansjes op, Van Crombrugge had alleen wat moeite met het schot van Koita.

   

  Anderlecht kwam voor de rest nauwelijks in de problemen, maar speelde zelf ook te traag om de krappe voorsprong uit te diepen. Veel meer dan een uithaal van Lokonga kregen de bezoekers niet meer voor elkaar in de eerste helft.

  VIDEO: Joveljic botst zeer hard tegen de reclameborden

  Paars-wit komt niet meer in de problemen

  Na de pauze was er even een opflakkering van Anderlecht, met een gevaarlijke kopbal van Kompany en een geblokt schot van Pjaca. Maar ook Waasland-Beveren kende bij het begin van de tweede helft een beter moment. Invaller Kobayashi dreigde twee keer van afstand, Van Crombrugge pareerde.

   

  Daarna verdween het tempo weer uit de wedstrijd, maar net op dat moment sloeg Anderlecht een tweede keer toe. Vlap recupereerde de bal, combineerde met Lokonga en schoof zijn tweede van de avond door de benen van Jackers.

   

  Waasland-Beveren onderging lijdzaam zijn lot en incasseerde nog een derde doelpunt: Amuzu gunde Vlap geen hattrick en scoorde vanaf de penaltystip. Anderlecht blijft zo, zonder indruk te maken, in de running voor Play-off I, al moet het daarvoor rekenen op uitschuivers van de concurrenten.

  Geeraerd: "Iedereen ziet de bui hangen, maar iemand moet positief blijven"

  Elias Cobbaut (Anderlecht): "We kennen de kwaliteiten van Michel Vlap. Hij kan de ruimtes goed benutten en zijn afwerking is zuiver. Ik ben blij voor hem en voor het team. Waarom hij die penalty niet opeist? Dat toont ook zijn klasse. Dat is pure klasse. Het was een mooi moment. Play-off I hebben we zelf niet meer in de hand, maar we blijven geloven."

   

  Dirk Geeraerd (trainer Waasland-Beveren): "Het was een penalty, maar die 3e goal was misschien net iets te hard. We hebben veel gegeven, maar het bleek niet voldoende tegen dit Anderlecht. Na die snelle goal bloedde de match dood, ook omdat Anderlecht het tempo liet zakken. We waren iets beter in de 2e helft, maar bij 0-2 weet je hoe laat het is."

   

  "Er moet iemand positief blijven. Iedereen weet waar we staan en iedereen ziet de bui hangen. Ik moet blijven geloven in dit elftal. Ze moeten er tot de laatste minuut voor strijden. Een punt in Moeskroen zal niet voldoende zijn. En de week daarna is het tegen Gent."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Anderlecht wint met ruime 0-3-cijfers op het veld van rode lantaarn Waasland-Beveren en mag blijven hopen op Play-off I.
  3. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 94 door Francis Amuzu van Anderlecht. 0, 3.
  4. tweede helft, minuut 94. 0-3: Amuzu mist niet. Geen hattrick voor Vlap, maar een doelpunt voor de ingevallen Amuzu, die Jackers kansloos laat vanaf elf meter.
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Jéremy Doku eruit
  6. tweede helft, minuut 92. Nu wel penalty! Toch nog een penalty voor Anderlecht: Jackers haalt Amuzu onderuit. Het is niet Vlap, maar Amuzu zelf die gaat trappen.
  7. tweede helft, minuut 91. Vlap heeft nog zin in een derde. Hij combineert opnieuw knap met Lokonga, maar kan niet afwerken en krijgt bovendien de fout tegen.
  8. tweede helft, minuut 90. Van Crombrugge mag nog eens de bal voelen bij een ongevaarlijk plaatsballetje van Badibanga. Nog vier minuten blessuretijd op de klok.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Dejan Joveljic eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Waasland-Beveren heeft nooit de indruk gegeven hier een punt of meer te kunnen halen. Bert Sterckx op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 83. Zulj te hoog. Zulj draait een vrije trap over de muur, maar ook ruim over de goal van Jackers.
  12. tweede helft, minuut 79. Anderlecht gaat met de handrem op nog op zoek naar een derde doelpunt. Vlap vindt Joveljic in de zestien meter, die zich te gemakkelijk laat vallen om een penalty te kunnen claimen.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij SK Beveren, Denzel Jubitana erin, Thomas Agyepong eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Het ziet ernaar uit dat Waasland-Beveren voor de zesde keer op rij gaat verliezen. De trainerswissel heeft niet gerendeerd, maar dat is het verhaal van de afgelopen jaren. Bert Sterckx op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 69. De goal heeft weer wat vuur in het spel van Anderlecht gebracht. Met enkele snelle tikken wordt de verdediging van Waasland-Beveren uit verband gespeeld, de laatste pass is minder.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 66 door Michel Vlap van Anderlecht. 0, 2.
  17. tweede helft, minuut 66. 0-2: Vlap doet het opnieuw voor Anderlecht. Daar is dan toch dat tweede doelpunt voor Anderlecht. Lokonga prikt slim binnendoor in de loop van Vlap, die zijn tweede van de avond tegen de touwen mikt. Einde verhaal voor Waasland-Beveren?
  18. tweede helft, minuut 64. Anderlecht bakt er nog maar weinig van de jongste minuten. Met zo'n krappe voorsprong is dat niet zonder risico.