Zelfs De Bruyne verrast door tactiek Guardiola: "Niet de eerste keer"

  Kevin De Bruyne was van goudwaarde met een doelpunt en een assist.

  Niemand had Kevin De Bruyne naast Gabriel Jesus verwacht centraal in de aanval tegen Real Madrid, ook de Rode Duivel zelf niet. Maar het leverde Manchester City toch een knappe overwinning in de Champions League op. "Dit is een heel goede start voor ons."

  Geen Fernandinho, geen Sterling en geen Agüero tegen Real Madrid. Wel Kevin De Bruyne samen met Gabriel Jesus in de voorhoede in een 4-4-2-opstelling. City-coach Pep Guardiola durft al eens creatief te zijn om de concurrentie de loef af te steken, en daar verrast hij soms zijn eigen spelers nog mee.

   

  "In de vier jaar met Guardiola hebben we wel al wat verrassingen gehad, het is niet de eerste keer", zei matchwinnaar De Bruyne, goed voor een goal en een assist. "Zelfs de spelers weten niet altijd wat ze moeten doen tot de wedstrijd begint."

   

  "Maar dit is een heel goede start voor ons. De eerste 50 minuten toonden we te veel respect, normaal gezien zetten we meer druk. Maar op dit niveau moet je soms wat stormen overleven. Een klein foutje was goed voor de 1-0, maar onze reactie was briljant. We verdienden het om twee keer te scoren."

  50e goal van De Bruyne voor City

  Ook verrassend: De Bruyne stond bovenaan het lijstje van de strafschopnemers. In 2016 mocht de Rode Duivel een eerste keer aanleggen vanaf de stip voor City tegen Everton, zonder succes. Maar met vaste keuze Agüero op de bank en de penaltymisser van Gabriel Jesus tegen Sheffield United eind januari in het achterhoofd, was de aanvoerder de logische keuze.

   

  "Ik stond op papier aangeduid en dus heb ik ook mijn verantwoordelijkheid genomen", zei De Bruyne. "Ik neem het anderen ook nooit kwalijk als ze een strafschop missen. Mijn 50e goal voor City? Het is altijd leuk om het team te helpen."

  Guardiola: "De Bruyne is fantastische speler"

  De winnaar heeft altijd gelijk, dus mocht Guardiola zijn aanpak na de 1-2-overwinning komen uitleggen. "We hebben gespeeld zonder centrale aanvaller door de manier waarop Real Madrid verdedigt", zei de Spanjaard. "Ze spelen zo agressief dat je het anders moet aanpakken. Gabriel Jesus mocht demarreren vanop de flank en trok goed diagonale looplijnen."

   

  "En dan heb je De Bruyne, een fantastische speler, een van de beste. Ik ben heel blij met deze overwinning, maar vooral met de prestatie. Maar het is nog niet gedaan. Als er één ploeg dit nog kan rechttrekken, is het Real Madrid. Toch geeft deze overwinning veel voldoening."