Lokeren speelt toch tegen Beerschot: "Omdat het laatste match zou kunnen zijn"

  Na de wedstrijd tegen Beerschot zal er opnieuw niet getraind worden, tot er financiële duidelijkheid is.

  Lokeren zal morgen gewoon aantreden in de 1B-wedstrijd tegen Beerschot. Dat maakte de club vandaag bekend op haar website. De spelers en technische staf wilden gisteren niet trainen, vanuit de onzekerheid rond hun club. Vandaag keerden ze hun kar: "Omdat het een laatste wedstrijd van Sporting Lokeren zou kunnen zijn."

  De storm rond Sporting Lokeren, die al weken woedt, kende gisteren een nieuw dieptepunt. De spelers en technische staf weigerden te trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen Beerschot van vrijdagavond. Ze eisten duidelijkheid over de financiële malaise bij de club. 

  "We zullen met volle overtuiging tegen Beerschot spelen"

  Vandaag draaiden de spelers en de staf dus bij. Op haar website geeft de club uitleg: "De spelers en de technische staf van Sporting Lokeren hebben vanmiddag aangegeven met volle overtuiging de wedstrijd morgenavond tegen Beerschot te spelen."

   

  "Ze willen dit doen voor de club, de supporters en de volledige jeugdwerking. Mogelijk ook, maar dat hoopt niemand, omdat het een laatste wedstrijd van Sporting Lokeren zou kunnen zijn", luidt het.

   

  "Na deze wedstrijd wordt er verder door spelers en technische staf niet meer getraind of play-downs voorbereid, totdat er duidelijkheid is over de noodzakelijke financiële injectie in de club, waardoor spelers, technische staf en personeel kunnen betaald worden."

   

  "Bovendien willen de spelers en de technische staf alle kansen geven aan de huidige, lopende gesprekken met de investeerders waarvan ze op de hoogte zijn, en die gesprekken niet in het gedrang brengen door het niet spelen van de wedstrijd tegen Beerschot."

  Killian Overmeire: "Nog één keer alles geven"

  Ook aanvoerder en Lokeren-boegbeeld Killian Overmeire reageerde met een bericht op Facebook. "De spelersgroep wil ondanks de onzekere situatie nog één keer alles geven. Daarom zullen wij morgen aantreden tegen Beerschot."

   

  "We weten niet wat de toekomst brengt, maar wel willen we de hele Lokeren-community deze ‘laatste’ thuiswedstrijd gunnen. Voor onze supporters én voor onze jeugd. Nadien zullen we play-Downs pas voorbereiden vanaf wanneer er duidelijkheid is."