Serie A hoopt dat topper Juventus-Inter achter gesloten deuren gespeeld mag worden

  Wordt de topper Juventus-Inter achter gesloten deuren gespeeld?

  Het coronavirus dreigt de Serie A serieus in de war te sturen. Zo zou dit weekend de topper tussen Juventus en Inter Milaan gespeeld worden, maar het stadion van de Oude Dame ligt in risicogebied. De Italiaanse Serie A vraagt aan de regering om de matchen niet uit te stellen, maar achter gesloten deuren te laten spelen.

  Afgelopen weekend werden er in Italië al 4 matchen uitgesteld door de dreiging van het coronavirus en het is onduidelijk wat er met de rest van de competitie zal gebeuren. Kunnen de matchen nog in risicogebied plaatsvinden? De Serie A hoopt dat de regering ervoor kiest om de wedstrijden achter gesloten deuren te laten spelen.

   

  Serie A-voorzitter Paolo Dal Pino haalde daarbij het argument aan dat er weinig tijd is om uitgestelde wedstrijden in te halen. Door het EK van komende zomer moet het voetbalseizoen ten laatste op 24 mei afgelopen zijn en vorig weekend werden er al vier wedstrijden uitgesteld, die dus nog ingehaald moeten worden.

   

  Zondagavond staat normaal gezien de topper tussen Juventus en het Inter van Romelu Lukaku op het programma. Ook het Europa League-duel van Inter tegen Ludogorets nu donderdag zou op die manier zonder publiek gespeeld kunnen worden.

   

  In Italië zijn tot nu toe zes mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Volgens de Civiele Bescherming zijn er 219 besmettingen in het land.