Gewezen voetballer en trainer Barry Hulshoff is overleden

  Barry Hulshoff overleed op 73-jarige leeftijd.

  In Nederland is voormalig voetballer en trainer Barry Hulshoff overleden. De Nederlander was in België bij een handvol clubs actief als trainer. Hulshoff is 73 geworden en overleed na een kort ziekbed. "Hij is een van de succesvolste Ajacieden in de rijke clubhistorie", laat Ajax weten.

  Barry Hulshoff maakte als voetballer sier bij Ajax, waar hij in de jaren 70 een van de steunpilaren was van het "Gouden Ajax" dat grote Europese successen behaalde. Hulshoff, een verdediger, pakte met Ajax ook 6 Nederlandse titels. Hij mocht 14 keer het truitje van Oranje aantrekken en scoorde 6 keer voor zijn land.

   

  Na zijn carrière als speler werd Hulshoff coach. Zijn trainerscarrière speelde zich hoofdzakelijk af in België. Hulshoff was in ons land onder meer coach van Lierse, Westerlo, Beerschot, STVV, Aalst en KV Mechelen.

   

  Ajax zal clubicoon Hulshoff eren bij de volgende wedstrijd. "Barry speelde maar liefst 385 duels in Ajax 1. Behalve zijn 4 grootste internationale successen (3 keer Europa Cup 1 en 1 Wereldbeker) won Hulshoff verder ook 2 Europese Supercups, 6 nationale titels en 4 KNVB Bekers. Hulshoff behoort met die erelijst tot de succesvolste Ajacieden in de rijke clubhistorie", laat Ajax weten.

   

  "Ajax wenst de nabestaanden van Barry Hulshoff heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.  De crematie vindt in besloten kring plaats."

  Hulshoff scoort voor Nederland tegen Schotland in 1971

  Scorende Hulshoff voor Ajax tegen Celtic in 1971

  Als Aalst-trainer in Man Bijt Hond over het vele verhuizen (1998)