Anderlecht haalt sportief manager Peter Verbeke weg bij AA Gent

  Voor KAA Gent werkte Peter Verbeke als scoutingscoördinator voor de A-kern bij Club Brugge.

  Anderlecht blijft werken aan zijn nieuwe sportieve structuur. De Belgische recordkampioen heeft bij KAA Gent sportief manager Peter Verbeke weggehaald. "Hij komt het sportieve team versterken", bevestigt RSCA-woordvoerder David Steegen.

  Peter Verbeke is geen bekende bij het grote publiek. In oktober 2018 tekende de Master in Law/Gezondheidsrecht en specialist Sportrecht een contract van 5 seizoenen bij AA Gent.

   

  Als sportief manager was hij onder meer verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. De successen van KAA Gent vorig en dit seizoen bewijzen dat Verbeke goed werk levert. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de transfers van Laurent Depoitre, Michael Ngadeu en Sven Kums. Hij had ook de sportieve leiding over het Buffalo Talent Center.

   

  Van 2008 tot 2013 werkte hij als jeugdcoach bij SK Deinze. Van 2013 tot 2018 was hij coördinator van de rekrutering bij Club Brugge: eerst 2 seizoenen als verantwoordelijke  van de transfers bij de jeugd, sinds 2015 als scoutingscoördinator van de A-kern.

   

  Bij Anderlecht begint hij dus aan een nieuw sportief hoofdstuk. Verbeke gaat er een belangrijke rol opnemen in de rekrutering en scouting van spelers.

  KAA Gent: "Gaan voort op pad van professionalisering"

  KAA Gent reageerde gisteravond op de personeelswissel: "Gent neemt akte van het vertrek van sportief manager Peter Verbeke. Ondanks de huidige periode van hoogconjunctuur diende hij na een kort dienstverband deze week zijn ontslag in."

   

  "De club wil alvast duidelijk maken dat zijn vertrek geenszins betekent dat de nieuw ingeslagen weg bij KAA Gent wordt verlaten en dat het pad naar een verdere professionalisering zowel bij de jeugdwerking als bij de rekrutering van de A-kern wordt aangehouden."

   

  "Daarvan getuigen onder meer de aanstellingen van TVJO Björn De Neve in april 2019 en van Tim Matthys in oktober 2019. Bij de jeugd zal het team onder De Neve de nieuw ingeslagen weg op sportief vlak garanderen, net zoals het scoutingsteam van Tim Matthys het volste vertrouwen geniet op vlak van rekrutering voor de A-kern."

   

  "Ook de samenwerking met de UGent voor medische begeleiding van zowel de jeugd als de A-kern onder leiding van professor en inspanningsfysioloog Jan Bourgois getuigt daarvan. De clubleiding is meer dan ooit vastberaden om te blijven investeren in de huidige, professionele manier van werken."