Bekijk de schade aan de Ghelamco Arena: "Draagstructuur is intact"

  Gisteravond waaide een deel van het dak van de tribune weg bij de naweeën van de storm Ciara.

  Het was opvallend nieuws gisteravond: de naweeën van de storm Ciara bliezen een 100-tal stalen platen weg van een luifel van de Ghelamco Arena. Gelukkig zonder slachtoffers. Een medewerker van KAA Gent toonde vanochtend een foto van de schade.

  De brandweer van Gent gaf gisteren al wat details over het incident: "Het dak is terechtgekomen op de parking van de Albert Heijn. Wonder boven wonder waren er geen slachtoffers. Er is wel wat schade, maar dan vooral materieel."

   

  Op de foto van Wim Beelaert, algemeen coördinator van de KAA Gent Foundation, is duidelijk te zien hoe een stuk van het dak van een tribune weg is. Beelaert zegt erbij dat de schade meevalt. "En voor wie zich afvroeg waarom de Pro League de wedstrijden van zondag niet liet doorgaan: daarom dus."

  Tweet van KAA Gent-medewerker:

  "Draagstructuur is ongeschonden"

  Vanmiddag heeft AA Gent een update gegeven over de schade. "De draagstructuur van het dak is ongeschonden en intact", laat de club weten.

   

  "De brandweer heeft gecontroleerd of de resterende dakpanelen verder "geconsolideerd" moesten worden. Dit bleek niet nodig, maar het is ondertussen toch gebeurd."

   

  "Vanochtend is nagegaan op welke manier en binnen welk tijdsbestek de schade kan worden opgelost zonder dat toekomstige wedstrijden in gedrang komen. Uiteraard is de eerste bekommernis hierbij de veiligheid van onze supporters en toeschouwers."

   

  "Verder is er een onafhankelijk expertisebureau aangesteld dat zal nagaan wat de oorzaak is. Hoogstwaarschijnlijk zijn dat de uitzonderlijke windomstandigheden, maar voor definitieve duidelijkheid wachten we uiteraard op het onderzoek en de conclusies van het expertisebureau."

   

  De club kondigt aan dat het dak zo snel mogelijk hersteld zal worden en dat de volgende thuiswedstrijd, op 23 februari tegen STVV, voorlopig niet in het gedrang komt.

  Tweet van AA Gent: